Ja, denne ret ser ikke specielt appetitlig ud, men den vinder på smagen! Jeg har længe haft en rømertopf til at stå og samle støv i skabet og besluttede mig derfor for at kaste mig ud i et projekt med en hel kylling. Dette har jeg afholdt mig fra længe, da jeg ikke bryder mig om at håndtere sådan en størrelse. Det gik heldigvis forholdsvis smertefrit og det er en super nem ret, hvor man får meget mad for pengene. Og kæresten var vild med det! 🙂

Da jeg ikke før har tilberedt sådan en krabat, hentede jeg til denne ret inspiration hos Piskeriset på eventyr. Hendes kylling ser lidt bedre ud end min endte med at gøre – den var så mør, at den faldt fuldstændig fra hinanden. :b

Ingredienser

 • 1 kylling, cirka 1,4 kg
 • 3-4 gulerødder
 • 3-4 pastinakker
 • 6-8 fed hvidløg
 • 1 øl
 • Timian
 • Salt
 • Raspolie

Tilberedning

 • Sæt rømertopfen i blød i koldt vand i 10 minutter. Imens skrælles rodfrugterne og skæres i grove stykker, og hvidløgene pilles.
 • Gnub kyllingen grundigt i salt.
 • Læg rodfrugterne og hvidløgene i bunden af rømertopfen.
 • Hæld øllen over rodfrugterne og drys timian over.
 • Pladser kyllingen oven på og pres den lidt ned i fadet.
 • Sæt nu låg på og sæt den ind i en kold ovn.
 • Tænd ovnen på 200 grader og lad kyllingen stege i 2 timer uden at se til den.
 • Efter de 2 timer tages låget af og kyllingen pensles med rapsolie, og steges i yderligere et kvarter uden låg på.

Velbekomme 😀